کاهش مصرف اینترنت

چند ترفند ساده کاهش مصرف حجم اینترنت تا 50 درصد

4.3/5 - (14 امتیاز)

امروزه برای انجام بسیاری از امور روزمره زندگی مان به اینترنت وابسته شده ایم؛ از این رو اگر به هر دلیلی به اینترنت دسترسی نداشته باشیم، احساس می کنیم گوشی هوشمند ما عملاً بی مصرف است و کمتر سراغ آن می رویم. طبیعتاً این وابستگی شدید برای انجام کارها به صورت اینترنتی، موجب مصرف بیشتر حجم دیتای اینترنت می شود. 

داشتن ویدیو بالا کیفیت بالا میتوانید تاثیر بر مصرف اینترنت داشته باشید ولی مزایایی برای خود دارد مثل جذب مخاطب بر پیج خود در صورتی که میخواهید ویو بالا داشته باشید میتوانید با خرید ویو خارجی به این خواسته برسید.

ما بسته های اینترنت را به صورت حجمی خریداری می کنیم؛ بنابراین جهت پرداخت هزینه کمتر باید مصرف اینترنت را صرفه جویی کنیم تا بسته دیتای گوشی زودتر از موعد به اتمام نرسد. 

 در ادامه ی این نوشته از وب سایت دیجی فالوور، روش‌هایی را برای کاهش مصرف حجم اینترنت را به شما آموزش خواهیم داد. 

چگونه مصرف حجم اینترنت را تا 50 درصد کاهش دهیم؟

روش های متفاوتی برای کاهش حجم مصرف داده وجود دارد که در ادامه چند نمونه از آن ها را برای شما عزیزان ذکر کرده ایم:

استفاده از wifi

هزینه خرید بسته های اینترنت وای فای بسیار کمتر از اینترنت همراه است؛ همه ما در طول روز اغلب در محیط خانه یا محل کار از اینترنت استفاده میکنیم؛ بنابراین برای مصرف های بالای اینترنت مانند بازی آنلاین، کلاسهای آنلاین، اسکرول در شبکه‌های اجتماعی بهتر است از اینترنت وای‌ فای بهره ببریم. در کنار آن می توان یک بسته حجم کم اینترنت همراه را برای مواقع ضروری داشته باشیم. 

اگر برای استفاده از اپلیکیشن های پرمصرف مانند یوتیوب، اینستاگرام، تلگرام، اسپاتیفای  و یا دانلود فیلم  یا آهنگ از اینترنت را به زمان اتصال به وای فای موکول کنید، مصرف حجم اینترنت دیتا ی ما 50 درصد کاهش می یابد.

شناسایی و متوقف کردن اپلیکیشن های پرمصرف از طریق  تنظیمات گوشی

در این روش می توانید اپلیکیشن‌های پر مصرف گوشی تان را شناسایی کرده و متوقف کنید.

فعال کردن حالت Data saver در گوشی‌ امکان دارد بر روی عملکرد اپلیکیشن‌های ایمیل و دریافت نوتیفیکیشن‌ها نیز اثر داشته باشد. در این شرایط بهتر است تنها برنامه‌هایی که مصرف دیتای بالاتری را در پس‌زمینه دارند، غیرفعال کنید.

 برای مدیریت حجم مصرف اینترنت در گوشی های اندورید مراحل زیر را دنبال کنید:

در گوشی از قسمت منوی Setting بر روی گزینه connection کلیک کنید.

اکنون در صفحه باز شده گزینه  Data usage را انتخاب کنید؛ در ادامه گزینه  اگر از وای فای استفاده می کنید گزینه Wi-Fi data usage و اگر از اینترنت موبایل استفاده می‌کنید  گزینه Mobile Data Usage را انتخاب کنید. در این قسمت می توانید تنظیمات مربوط به مصرف حجم اینترنت توسط اپلیکیشن های نصب روی گوشی تان را مدیریت کنید.

کافیست اپلیکیشن مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس گزینه Allow Background data usage (اجازه مصرف داده‌ها در پس‌زمینه) را غیرفعال کنید؛ با این اقدام در واقع شما به برنامه‌های اندرویدی اجازه نمی دهید در پس‌زمینه گوشی به اینترنت وصل شوند.

آموزش کاهش مصرف اینترنت توسط تنظیمات موبایل

اگر گزینه Allow background data usage فعال باشد، برنامه مورد نظر در پس‌زمینه دستگاه به اینترنت متصل شده و داده‌هایی را از آن دریافت می کند.

با غیرفعال کردن گزینه ذکر شده در قسمت بالا، گزینه Allow app while Data save On  نیز به صورت خودکار غیر فعال می شود. با این گزینه می‌توان به طور کلی دسترسی یک برنامه به اینترنت از هر دو طریق دیتا و وای‌فای را محدود کرد. یعنی می‌توانید تعیین کنید که یک برنامه تنها در هنگام اتصال وای‌فای به اینترنت وصل شود و حجمی از اینترنت دیتا را مصرف نکند.

بررسی میزان حجم مصرف اینترنت توسط اپلیکیشن های مختلف

در همین منو می توانید میزان حجم مصرف اینترنت توسط اپلیکیشن های مختلف در 24 ساعت گذشته، هفته گذشته و ماه گذشته را  روی background و Foreground مشاهده کنید؛ خواهید دید   اپلیکیشن هایی مانند تلگرام و اینستاگرام حجم زیادی از اینترنت را مصرف می کنند.

با انتخاب هر اپلیکیشنی، وارد صفحه تنظیمات آن می شوید که در آن جا می توانید ارتباط هر اپلیکیشنی را از اینترنت دیتا، وای فای، رومینگ یا استفاده از اینترنت در پس زمینه گوشی قطع کنید؛ به این ترتیب کنترل بهتری بر زمان استفاده از اینترنت این برنامه ها خواهید داشت.

همواره یادتان باشد که گزینه Data Saver را روی گوشی خود فعال کنید؛ با فعال بودن این گزینه  به میزان قابل توجهی در مصرف اینترنت گوشی صرفه‌ جویی می شود.

توجه: کنترل حجم مصرف اینترنت در گوشی های iOS از طریق منوی تنظیمات و گزینه Cellular در دسترس می باشد.

غیرفعال کردن گزینه Smart Network یا Wi-Fi Assist در گوشی

اتصال اینترنت را به دیتای موبایل را توسط  گزینه ای به نام Smart Network یا در برخی گوشی ها به نام Switch to Mobile Data غیر فعال کنید.

 اگر سیگنال اینترنت در هنگام اتصال به WiFi  ضعیف یا ناپایدار شود، اتصال اینترنت را به دیتای موبایل تغییر می دهد؛ این کار بدون اطلاع شما انجام می شود و در صورت عدم آگاهی حجم زیادی از دیتای اینترنتتان را مصرف می کند. با غیرفعال کردن این بخش می توانید از مصرف ناخواسته حجم مصرف اینترنت دیتای خود جلوگیری کنید.

توجه: برای غیر فعال کردن سوئیچ اینترنت وای فای به اینترنت دیتا در گوشی های iOS از طریق گزینه Wi-Fi Assist و منوی Cellular اقدام کنید.

کاهش حجم مصرفی اینترنت در اپلیکیشن‌ها

بسیاری سوال می‌پرسند که چگونه مصرف اینترنت را در خود برنامه‌ها کاهش دهیم؟ شما می‌توانید به جز تنظیمات خود گوشی از طریق اپلیکیشن‌ها نیز حجم مصرفی اینترنت را پایین بیاورید. در ادامه این روش توضیح داده می‌شود.

کاهش حجم مصرف اینترنت  از طریق خود اپلیکیشن ها

 شما می‌توانید جدا از تنظیمات خود گوشی از طریق اپلیکیشن‌ها نیز حجم مصرفی اینترنت را پایین بیاورید.

توقف آپدیت خودکار اپلیکیشن ها

در صورتی که حالت خودکار آپدیت اپلیکیشن‌های گوشی فعال باشد، حجم زیادی از دیتای اینترنت بدون اطلاع شما صرف به روز رسانی این اپلیکیشن ها می شود؛ این مورد در اپلیکیشن پلی استور گوگل بسیار رایج است.

برای غیرفعال کردن این ویژگی باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

از تنظیمات Play Store، در قسمت Auto-update apps، گزینه های به روز رسانی خودکار را غیرفعال کنید.

برای کاهش مصرف اینترنت در برخی از پیام رسان ها مانند واتساپ، پس از نصب این اپلیکیشن ها، به قسمت تنظیمات رفته و دانلود خودکار فایل ها و فیلم ها را غیرفعال کنید.

در ادامه نحوه مدیریت مصرف حجم اینترنت برخی از اپلیکیشن ها بررسی خواهیم کرد.

آموزش تصویری کاهش مصرف اینترنت توسط تنظیمات پلی استور

 کاهش مصرف حجم  اینترنت گوگل کروم

گوگل کروم یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین مرور گرهای اینترنتی در سطح جهان است که نسخه موبایلی این مرور گر به صورت پیش فرض بر روی گوشی های اندرویدی نصب شده و روزانه میلیون ها نفر از این برنامه استفاده می کنند.

 کروم قابلیتی در سال در سال 2019 از قابلیتی به نام Litemode ( نسخه کم مصرف گوگل)  رو نمایی کرد که فعال کردن آن کمک می کرد صفحات وب سریعتر بارگیری شوند و تا 60٪ داده کمتری را مصرف کنند.

در حالت Lite mode به هنگام وبگردی، به خصوص در سایت های اشتراک گذاری ویدیو مانند یوتیوب یا آپارات می توان تا حد زیادی از مصرف بی رویه اینترنت جلوگیری کرد که  قبل از سال 2022 این قابلیت در منوی Setting  و از قسمت Advance قابل دسترس بود.

در اوایل سال جاری ، یعنی 2022 گوگل کروم نسخه اندروید لایت خود را از بین برد. چرا؟ به دلایل زیر:

این ویژگی برای اولین بار در سال 2014 با نام Data Saver منتشر شد، که بعداً در سال 2019 به Litemode تغییر نام داد. افراد با کمک این ویژگی نمی توانستند مصرف حجم  اینترنت گوگل کروم را کاهش دهند.

اما در سال 2022 و با انتشار گوگل کروم 100 در ماه مارس، گوگل کروم نسخه اندروید لایت خود را از بین برد؛  زیرا بر این عقیده بود که هزینه داده‌های گوشی‌های هوشمند در حال کاهش است. (برعکس کشورمان)

در حالت Lite MOde، بخشی از ترافیک وب کاربر قبل از دانلود در دستگاه آن ها، از طریق سرورهای خود Google ارسال می‌گردید؛ اگر صفحات به کندی بارگیری می شدند، سرورهای Google آنها را ساده  سازی می کردند تا داده های کمتری در دستگاه کاربر دانلود شود.

پس Lite Mode به افرادی که دیتای تلفن همراه کمتری دارند کمک می‌کرد تا از هزینه‌های بالای اینترنت تلفن همراه جلوگیری گردد.

کاهش مصرف اینترنت در اینستاگرام

از طریق خود اپلیکیشن اینستاگرام  نیز می توان با گزینه Data Saver حجم مصرف اینترنت اپلیکیشن را کاهش داد؛ فعال کردن این گزینه موجب توقف لود خودکار ویدیوها و تصاویر می گردد؛ در نتیجه به کاهش مصرف بی رویه اینستاگرام بسیار کمک می کند.

در اینستاگرام به هنگام بازدید از یک پیج، تمامی تصاویر و ویدئوهای آن صفحه آپلود می شود تا عکس ها و فیلم ها بلافاصه و بدون درنگ برای شما نمایش داده شود.

اما با فعال سازی گزینه Data Saver می توانید از لود شدن زود هنگام تصاویر و ویدئوها جلوگیری کنید؛ بدین ترتیب به جای لود شدن تمامی محتواهای یک پیج، بر روی هر فیلم یا عکسی که کلیک کنید، در همان زمان لود شده و قابل مشاهده می شود. همچنین پست هایی که قصد مشاهده آنها را ندارید به صورت زودهنگام بارگذاری نخواهند شد.

برای فعال سازی این قسمت باید از قسمت منوی setting وارد بخش your app and media شوید، بر روی گزینه  Data usage and media quality کلیک کرده و نهایتاً Data Server را فعال کنید.

کاهش مصرف اینترنت در اینستاگرام

کاهش  حجم مصرف اینترنت در تلگرام

یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش مصرف حجم اینترنت تلگرام، غیرفعال کردن دانلود خودکار تصاویر، فیلم، موسیقی و تصاویر گیف است. به این ترتیب وقتی در چت‌های خصوصی، گروه‌ها یا کانال‌های تلگرام به بالا و پایین اسکرول می‌کنید، فایل‌ها و رسانه‌ها به‌طور خودکار دانلود نمی شوند و فقط مواردی که انتخاب میکنید آپلود می‌شوند.

برای این کار باید از منوی Setting  تلگرام وارد قسمت Data and Storage شوید. اکنون از قسمت قسمت Automatic media download می توانید گزینه های  دانلود خودکار تصاویر، فیلم ها و فایل های مختلف را در سه حالت اینترنت دیتا، وای فای و رومینگ غیرفعال کنید.

آموزش تصویری کاهش مصرف اینترنت توسط تنظیمات تلگرام

عادات استفاده از اینترنت خود را تغییر دهید

در مرحله آخر باید سعی کنید برخی از عادات خود را در مصرف اینترنت تغییر دهید؛ به عنوان مثال به جای گوش دادن آنلاین به موسیقی و استفاده از برنامه های پخش آنلاین یا همان استریم موسیقی، می توانید آهنگ ها، موسیقی و فایل های صوتی مورد نظر خود را دانلود کنید و از گالری گوشی تان به آن ها گوش دهید.

همچنین پیشنهاد می کنیم استفاده از سایت های اشتراک گذاری ویدیو مانند آپارات و یوتیوب را کاهش دهید. به جای تماشای استریم یا آنلاین فیلم ها، آن ها را دانلود کنید. سعی کنید فقط برای مواقع ضروری اینترنت استفاده کنید؛  اصلی ترین عوامل تأثیرگذار در کاهش حجم مصرف مدیریت اینستاگرام، کاهش زمان حضور زمان در اینترنت و مدیریت فعالیت‌ هایمان در فضای مجازی می باشد.

علت زود تمام شدن حجم اینترنت چیست؟

اگر از میزان دانلودهای خود اطلاع دارید و می دانید که در طول ماه چه تعداد فیلم، آهنگ و یا عکس دانلود کرده اید، اما همچنان بر این باور هستید که حجم اینترنت شما خیلی زودتر از زمان تعیین شده تمام می شود، باید به نکات زیر توجه کنید؛ با رعایت این نکات می توانید از این پس، مصرف اینترنت خود را به حداقل برسانید.

سیستم عامل گوشی و کامپیوتر دارای آپدیت های خودکار می باشند.

یکی از دلایل اصلی مصرف و کاهش حجم اینترنت مربوط به آپدیت خودکار سیستم عامل است. خوشبختانه در اکثر گوشی های اندرویدی، آپدیت اصلی سیستم عامل به صورت دستی انجام می شود. اما اگر حجم مصرف دیتای گوشی شما به طور ناگهانی افزایش پیدا کرد، پیشنهاد می کنیم قسمت آپدیت سیستم عامل گوشی و سرویس های مرتبط مانند سرویس های گوگل  Google Services را چک کنید.

اگر متوجه شدید که به‌روزرسانی‌های خودکار فعال هستند،  خیلی زود آن ها را غیرفعال کنید. بدون شک غیرفعال کردن آپدیت خودکار برنامه ها و سیستم عامل ها یکی از مهم ترین عوامل کاهش مصرف حجم اینترنت می باشد.

در مورد ویندوز هم می‌توان به آپدیت‌های خودکار و آزاردهنده ویندوز اشاره کرد. این یکی از مهم ترین دلایل مصرف اینترنت است و به راحتی می تواند باعث تمام شدن و حتی کاهش سرعت اینترنت گردد.

بازی های آنلاین مصرف حجم اینترنت شما را افزایش می دهد

کاهش مصرف اینترنت با مدیریت بازی های آنلاین

بسیاری از بازی های آنلاین پرطرفدار مانند کلش اف کلنز (Clash of Clans) و فورت نایت (Fortnite) به دلیل مدت زمان طولانی و آنلاین بودن بازی، حجم زیادی از اینترنت را  مصرف می کنند.

اگر جزو افرادی هستید که ترافیک ماهانه یا حجم اینترنت محدود خریداری می‌کنید، باید مدت زمان بازی خود را مدیریت کنید تا حجم اینترنت شما پیش از موعد، تمام نشود.

نرم افزارهای کامپیوتر و گوشی خودکار به روز رسانی می شوند

در گوشی های هوشمند نرم افزارهایی مانند بازار، گوگل پلی و… در صورت نیاز و پس از اتصال به اینترنت به صورت خودکار نرم افزار گوشی را آپدیت می کنند؛ به منظور کاهش مصرف حجم اینترنت، این آپدیت ها را که به صورت مخفیانه و بدون اطلاع کاربر انجام می شود، غیرفعال کنید.

پخش آنلاین و استریم موسیقی و ویدئو؛ مشکل دیگر کاهش حجم اینترنت است

تماشای آنلاین فیلم در  پلتفرم اینترنتی در عین حال که بسیار سرگرم کننده هستند، با افزایش کیفیت پخش، حجم بیشتری از بسته های اینترنت همراه را مصرف می کنند. بنابراین بهتر است در هنگام تماشای آنلاین کیفیت ویدیوها را از HD به SD کاهش دهید تا مصرف اینترنت کاهش یابد.

 به عنوان مثال، در شبکه های خانگی مانند فیلیمو که یکی از بزرگترین بسترهای پخش آنلاین فیلم و سریال در ایران است، هنگام تماشای فیلم و سریال، این امکان را دارید که با تنظیم کیفیت پخش، میزان مصرف اینترنت خود را کنترل کنید.

کافی است با شروع پخش آنلاین ویدیو، روی گزینه «کیفیت» در پخش کننده ( پلیر) کلیک کنید و یکی از سرعت های پایین تر را به دلخواه انتخاب کنید.

فعال سازی آپدیت دستی آنتی ویروس ها

به روز رسانی آنتی ویروس نیز، بخشی از آپدیت های نرم افزاری یک سیستم محسوب می شود. اما بسیاری از کاربران آنتی ویروس ها را جزئی از نرم افزار حساب نمی کنند و تصورشان بر این است که فایل های به روز شده کم حجم می باشند؛ در نتیجه  این موضوع را کاملاً نادیده می گیرند.

اما گاهی اوقات به دلیل تغییر در هسته دیتابیس نرم افزار آنتی ویروس، یک آپدیت برای آن منتشر می شود که اغلب اختیاری است و هیچ اجباری برای آن وجود ندارد. اما اگر آپدیت خودکار در آنتی ویروس شما فعال باشد، به صورت خودکار به روز رسانی می شود و این می تواند یکی از دلایل مصرف بالای اینترنت در دراز مدت باشد.

بنابراین پیشنهاد می کنیم آپدیت آنتی ویروس خود را به صورت دستی فعال کنید یا از نرم افزارهای آنتی ویروس سبک تری استفاده کنید.

تماس تصویری و کاهش حجم اینترنت

اگر از اپلیکیشن هایی برای برقراری تماس صوتی و یا ویدئویی استفاده می کنید، باید بدانید مصرف دیتا و حجم اینترنت این نرم افزارها بسیار بالاست. به طور کلی حجم داده های رد و بدل شده در تماس های صوتی و تصویری با نرم افزارهایی مانند واتساپ، اینستاگرام، ایمو و اسکایپ بسیار زیاد است. تقریباً اگر چندین ساعت به طور مداوم از آنها استفاده کنید، حجم اینترنت شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

شبکه اینترنت خود را بررسی کنید

بعد از امتحان کردن تمامی تکنیک های پیشنهادی، اگر هنوز مصرف حجم اینترنت شما بسیار نا متوازن و مشکوک باشد،  باید شبکه اینترنت خود را بررسی کنید. اولین قدم برای بهینه سازی حجم اینترنت این است که رمز وای فای خود را تغییر دهید و مسائل امنیتی مودم مانند مک فیلترینگ را حتماً فعال کنید.

امکان دارد شخصی به وای فای شما دسترسی داشته باشد و از اینترنت شما استفاده کند. در این صورت  علاوه بر این که حجم اینترنت شما زودتر از موعد تمام می شود ، سرعت آن نیز کاهش می یابد.بنابراین توصیه می شود برای جلوگیری از تمام شدن حجم اینترنت و پایین آمدن سرعت آن، رمز وای فای خود را هر چند هفته یکبار تغییر دهید.

پخش آنلاین یا استریم فیلم و پادکست و لایوهای اینستاگرامی

هر سه مورد ذکر شده در بالا،  برخلاف تصور عده ای از کاربران، حجم بسیار زیادی از اینترنت را مصرف می کنند؛ اگر جزو دسته افرادی هستید که از این استریم های زنده استفاده می کنید، در مدت زمان کوتاهی حجم اینترنت شما شدت کاهش می یابد.

سایت هایی که ترافیک مصرفی اینترنت را افزایش می دهند

سایت های مانند Google Maps یا سایت های دانلود پیش فرض عکس و موسیقی که به طور مداوم آهنگ های به روز را  بارگذاری و پخش می کنند. شما می توانید در قسمت تنظیمات مرورگر یا پلاگین های موجود در این قسمت از  دانلود خودکار بسیاری از عکس ها، فیلم ها، موسیقی ها در اینگونه سایت  ها جلوگیری کنید.

تماس با پشتیبانی سرویس اینترنت تهیه شده

در نهایت اگر  تمامی موارد ذکر شده را امتحان کردید و با وجود بررسی و رعایت نکات فوق، باز هم حجم و ترافیک ماهانه شما به صورت مشکوکی زودتر از زمان مورد انتظار تمام می شود؛ پیشنهاد می کنیم این موضوع را با بخش پشتیبانی سرویس دهنده اینترنت خود در میان بگذارید تا میزان مصرف داده شما را بررسی کنند.

گاهی ممکن است این کاهش حجم اینترنت از سوی شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی باشد و با اطلاع رسانی مشکل برطرف شود.  اکثر این شرکت ها در سایت خود قسمت پنل کاربری دارند و نمودار مصرف و اطلاعات جزئی از حجم آپلود و دانلود شما در ساعات مختلف روز در آن مشخص شده است.

حرف آخر

با  پیشرفت نسل پنجم 5G سرعت انتقال داده ها افزایش یافت؛ مردم بیشتر از هر زمانی علاقه مند به فعالیت در شبکه های اجتماعی شدند. راه اندازی کسب و کارهای آنلاین و حتی برگزاری کلاس های آموزشی آنلاین رایج شد. از این رو حجم اینترنت شما اغلب صرف شبکه های اجتماعی، تولید محتوا و آموزش های آنلاین می شود؛ در نتیجه کاهش هزینه های اینترنت و مدیریت مصرف حجم اینترنت بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

تنها با چند تغییر در تنظیمات گوشی یا اپلیکیشن ها می توانید در مصرف اینترنت وای فای و یا گوی خود صرفه جویی کنید و از آن نهایت استفاده را ببرید. زیرا در اکثر مواقع با انجام کارهای ساده از حجم مصرف اینترنت شما کاسته می شود.

همانطور که می دانید دیجی فالوور یک برند معروف فعال در زمینه ارائه انواع خدمات اینستاگرامی است و سعی داریم با درج مقالات آموزشی، مهارت هایی را با شما آموزش دهیم. نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با مقالات آموزشی دیجی فالوور در قسمت دیدگاه این صفحه با ما به اشتراک بگذارید تا در مقالات بعدی آن ها را اعمال کنیم.

منبع

سوالات متداول در زمینه کاهش مصرف اینترنت

چه ترفند می توان برای کاهش مصرف حجم اینترنت استفاده کرد؟

از اینترنت وای‌ فای استفاده کنید. غیر فعال کردن برنامه ‌های پس زمینه توسط گزینه Data Saver . شناسایی و متوقف کردن اپلیکیشن های پرمصرف از طریق تنظیمات گوشی و بسیاری گزینه دیگر که میتوانید به سایت برای دسترسی کامل به این مطلب مراجعه نمایید.

دلایل اتمام زودهنگام حجم اینترنت و راه های جلوگیری از آن

سیستم عامل گوشی و کامپیوتر دارای آپدیت های خودکار می باشند. بازی های آنلاین مصرف حجم اینترنت شما را افزایش می دهد. اپلیکیشن های کامپیوتر و گوشی خودکار به روز رسانی می شوند. پخش آنلاین و استریم موسیقی و ویدئو؛ مشکل دیگر کاهش حجم اینترنت است. آپدیت خودکار آنتی ویروس ها

1دیدگاه
در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!
ارسال دیدگاه
خرید فالوور واقعی
خرید فالوور واقعی
خرید ویو اینستاگرام
خرید ویو اینستاگرام
خرید لایک اینستاگرام
خرید لایک اینستاگرام
Search

فهرست مطالب

1000
فالوور ارزان
61,400تومان
سفارش
1000
ویو اینستاگرام
3,700تومان
سفارش
1000
لایک اینستاگرام
9,000تومان
سفارش

لیست فالوور ها

لیست لایک ها

لیست ویو ها